Skip to main content

4-daagse op Sablou

ma 28 dec 2020 - do 31 dec 2020

De belangstelling voor de online Woltersum vierdaagse was groot en gaf uitdrukking aan het verlangen ons te verbinden en samen te ZIJN. Juist deze periode waarin de dagen korten en er nog steeds allerlei pijnlijke maatregelen van kracht zijn vraagt erom je eigen licht te laten schijnen.

Er is een LOCK-DOWN in Frankrijk tot 1 december en de adviezen om niet te reizen zijn nog steeds geldig. Maar er kan wat dat betreft nog van alles veranderen! Nu er weer voorzichtig positieve geluiden te horen zijn na een aanvankelijk donker covid perspectief lijkt het ons fijn om een lichtende stip zetten op de horizon te zetten:

Een 4-daagse “Suizen op Sablou” rond de feestdagen*.

Het teken van Kerstmis is een ster, een licht in de duisternis. Zie het niet buiten jezelf, maar stralend in de Hemel van binnen, en neem het aan als het teken dat de tijd van Christus is gekomen. Hij komt en stelt geen eisen. Hij vraagt geen enkel offer, in welke vorm en van wie ook. (Een Cursus in Wonderen T15.IX.2.)

Shri Nisargadatta Maharaj: Wat belangrijk is, is te zijn, alleen maar te zijn. Het is niet nodig om iets te vragen of iets te doen. In India hechten we grote waarde aan deze ogenschijnlijk luie manier om tijd door te brengen. Op deze manier ben je een poosje bevrijd van de obsessie ´wat moet er nu gebeuren´. Als je niet gejaagd bent en je geest is vrij van zorgen, wordt hij rustig en in de stilte die dan ontstaat, kun je soms iets horen dat je bij de gebruikelijke manier van leven ontgaat, omdat het te zacht en te subtiel is om tot je door te dringen. Om scherp te kunnen zien, moet de geest stil zijn en openstaan. Wat we hier proberen te doen, is de geest in die toestand te brengen waarin begrijpen mogelijk wordt van wat wezenlijk, wat echt is.

Je hoeft niet te piekeren over je gepieker! Ben er alleen maar! Probeer niet om rustig te zijn – maak van rustig zijn geen karwei dat je op moet knappen. [] Wees alleen maar bewust van het feit dat je bent en blijf daarbij. Zeg niet ‘ja ik ben en wat nou?’ In ‘Ik ben’ valt er niet nog iets te doen. Het is een tijdloze toestand.
(Ik Ben – Zijn,  Vrij van je persoonlijkheid, 4 april 1972 p 842).

Domaine du Sablou is een inspirerend, stil landgoed met een groot scala aan mooie plekken in de natuur waar rust en stilte “aan den lijve” ervaren kunnen worden. Er zijn diverse zalen, een kapel, een gezonde keuken, terras, park en 85 Ha bos. Er zijn diverse keuzemogelijkheden voor overnachting.

Sablou vind je in Fanlac (Dordogne). Informatie over de 4-daagse: klik hier. Zie voor algemene informatie: Domaine du Sablou. Voor een goede sfeerimpressie van het landgoed zie hun Facebook-pagina.

* Mocht je interesse hebben dan zou het fijn zijn als je dat alvast vrijblijvend aan zou willen geven door middel van het volgende formulier: https://sablou.nl/ja-ik-heb-interesse-in-wonderen-en-of-suizen-2020/


Data

De 4-daagse is van maandag 28 december tot en met donderdag 31 december.
Het programma is van 13:00 – 15:30.

Er zijn twee opties om deel te nemen aan deze werkweek, een lange week vanaf donderdag 24 december en een kortere week vanaf 27 december.
Klik hier voor meer informatie over deze verschillende opties, het verblijf, de kosten en reserveren.

 


Thema

Ik ben het licht van de wereld


N.B. Op Domaine du Sablou is het hele jaar plek voor mensen die mee willen helpen. Als je interesse hebt, stuur een mail aan Stichting “Vrienden van Sablou”: domaine@sablou.fr.

Aanmelden

Contact: -
-
domaine@sablou.fr

sablou.nl
Brochure: -
Locatie: Domaine Sablou
Adres: Le Sablou, 24290 Fanlac
Kaart wordt geladen...