Skip to main content

4-daagse op Sablou

di 24 dec 2019 - vr 27 dec 2019

December alweer, de tijd lijkt te vliegen. De dagen worden allengs korter, het licht lijkt zich van ons terug te trekken. De duisternis strekt zijn fluwelen deken uit over de wereld terwijl we het voor de naderende feestdagen steeds drukker lijken te krijgen.

Terwijl in de natuur alles zich terugtrekt, naar binnen, lijkt het er op dat wij mensen er vaak nog een laatste schepje bovenop doen. Deadlines die nog gehaald moeten worden, voedsel en lekkernijen ingeslagen, cadeautjes gekocht enzovoort. Voordat, als een soort van zwanengezang, het gekletter van wereldse wapenfeiten waarin we offers moeten brengen en presteren, wegsterft. Alvorens we de weldadige rust kunnen opzoeken waar we even niets hoeven maar gewoon mogen zijn.

Een tijd om te her-inneren. Een plek in onszelf, waar we ons mogen koesteren aan de warmte van ons eigenste eigen vredesvlammetje. Niet plaats- noch tijdgebonden.

Wat is een fijnere plek dan kasteel le Sablou in de Dordogne om, ver weg van alle wereldse kabaal en drukdoenerij, je eigen stilheid-zijn te ervaren, weerspiegeld in de omgeving?

Le Sablou nodigt je uit om twee uur per dag, samen met Jan, te vertoeven in jouw innerlijke onaantastbare stilheid voorbij aan alle grenzen. Er zal ruim voldoende tijd en ruimte zijn om te ontdekken dat jij de stilte niet alleen in je draagt maar dat deze jou voor eeuwig liefdevol koestert waar je als mens ook lijkt te zijn, wat je ook lijkt te doen.

Het teken van Kerstmis is een ster, een licht in de duisternis. Zie het niet buiten jezelf, maar stralend in de Hemel van binnen, en neem het aan als het teken dat de tijd van Christus is gekomen. Hij komt en stelt geen eisen. Hij vraagt geen enkel offer, in welke vorm en van wie ook. (Een Cursus in Wonderen T15.IX.2.)

Domaine du Sablou is een inspirerend, stil landgoed met een groot scala aan mooie plekken in de natuur waar rust en stilte “aan den lijve” ervaren kunnen worden. Er zijn diverse zalen, een kapel, een gezonde keuken, terras, park en 85 Ha bos. Er zijn diverse keuzemogelijkheden voor overnachting.

Sablou vind je in Fanlac (Dordogne). Zie ook: Domaine du Sablou. Voor een goede sfeerimpressie van het landgoed zie hun Facebook-pagina.


Data

Dinsdag 24 december tot en met vrijdag 27 december.

Programma is van 14.00 tot 16.00 uur met koffie en thee.

Klik hier voor meer informatie over verblijf, kosten en reserveren.


Thema

Ontdek dat jij de stilte niet alleen in je draagt, maar dat deze jou voor eeuwig liefdevol koestert waar je als mens ook lijkt te zijn, wat je ook lijkt te doen.


N.B. Op Domaine du Sablou is het hele jaar plek voor mensen die mee willen helpen. Als je interesse hebt, stuur een mail aan Stichting “Vrienden van Sablou”: domaine@sablou.fr.

Aanmelden

Contact: -
-
domaine@sablou.fr

sablou.nl
Brochure: -
Locatie: Domaine Sablou
Adres: Le Sablou, 24290 Fanlac
Kaart wordt geladen...