Skip to main content

Lezing: Alleen de waarheid is waar. Ik ben de regisseur, de acteur en de toeschouwer.

za 7 apr 2018 - zo 8 apr 2018

“De wereld dringt zich genadeloos aan je op met zijn steekspel van geboorte en dood, en het is moeilijk om je daaraan te onttrekken. Maar wat je kunt ‘doen’ tijdens die hele ogenschijnlijke marteling is vragen om genade, opdat de film loskomt van het het filmdoek en je de aandacht die je bent moeiteloos en volledig kunt richten op het filmdoek zelf. Dan wordt ervaren dat mijn filmdoek ook jouw filmdoek is. Er is slechts één filmdoek. Je deelt de achterste stoel met alles en iedereen.

Je bent het filmdoek, de achterste stoel. Je bent nooit iets of iemand anders geweest. Je hebt zelf deze droom gecreëerd en je kunt wakker worden in dat wat objectloos en eeuwig is. Maar dat kun je niet voor anderen doen, want anderen blijven onderdeel van de droomwaarnemingen. Het enige dat je kunt doen is zelf wakker worden, de aandacht die je bent richten op zichzelf en beseffen dat die allesomvattend en heel is. In elke ogenschijnlijke interactie met iemand anders komt dat tot uitdrukking als Liefde, want je ziet dat die ander is wat jij bent.”
(uit: Vele wegen, één thuis – uitgeverij Samsara)

Tijdens deze weekendlezing zal Jan gedurende 2 namiddagen dieper ingaan op dit thema.

Praktisch

Datum: zaterdag 7 en zondag 8 april 2017 (telkens van 13u30 tot 17u)

Deelnameprijs: 70 euro (koffie/thee bij onthaal en tijdens de pauze inbegrepen)

Onthaal/inschrijvingen vanaf 13u. We starten stipt om 13u30.

Locatie: Hof van Watervliet.
Gelegen in het historische centrum van Brugge en ongeveer 15 min. wandelen van Brugge station.

Een plannetje met de locaties (Hof van Watervliet, station) en info over parkeergelegenheid in Brugge vind je op de pagina Hof van Watervliet.

Aanmelden

Contact:Brochure:
Locatie: ‘Hof van Watervliet’
Adres: Oude Burg 27, Brugge
Kaart wordt geladen...