Skip to main content

De Reis van Odysseus

za 9 jul 2022 - za 16 jul 2022

De Reis van Odysseus, thuis van nooit weggeweest’ op Domaine du Sablou in Frankrijk

Vanwege onvoldoende belangstelling hebben we besloten het programma te wijzigen tot een ‘gewone’ suisweek zoals jullie van ons gewend zijn.
Wel is er nog steeds, losstaand van onze suismiddagen geheel vrijblijvend de mogelijkheid om in de ochtend tegen een kleine vergoeding (15 euro per keer excl. eventueel materiaal) en in overleg te zingen met Petra Slagman of te schilderen met Sietske Beijst. Beide activiteiten zijn overigens wel heel passend bij ons suisthema.

Petra Slagman (http://www.petraslagman.nl) : We zingen korte liedjes die we aanvliegen vanuit de spreekstem. Door je aandacht op verschillende dingen te richten beïnvloeden lichaam en stem elkaar wederzijds, zodat zingen en spreken steeds meer moeiteloos wordt. Op speelse wijze gebruik ik de Lichtenberger methode.

‘Het altijd drukke, analyserende en onderscheidende ego doet een stapje achteruit,’ aldus een deelnemer.

Sietske Beijst (sangliersigi@gmail.com) : Na de kunstacademie werkte ik eerst als freelance grafisch ontwerper, daarna als creatieve kracht/coloriste en vervolgens als designmanager van een gordijnstoffenfabriek. Een uitdagende periode die voor mij de registers van kleur en schoonheid ten volle opende.
Eind jaren negentig naar Frankrijk: onverwacht komt het schilderleven op stroom met schildercursussen en jaarlijkse exposities.

Hoe ik werk: Vrijheid – geen verwachtingen – geen verplichtingen – gewoon maar spelen met die kleurtjes. Niets moet.
Welk palet kies ik vandaag? Het laat zich zien.
De ene dag gebruik ik maar enkele kleuren; mengen geeft een veelheid aan tinten. De andere dag vraagt juist uitbreiding van het palet. Geheel intuïtief en iedere keer weer heel verrassend.

Mijn voorstel voor deze schilderworkshop:
Graag zelf een aquarelbloc aanschaffen, gelijmd, 300 gr (papierdikte) met bijvoorbeeld 10 of 20 vel. Minimaal A4 formaat, tot 50×60 cm.
Deze is ook goed bruikbaar voor acrylverf etc. Je hebt dan meteen een stevige, niet bobbelende ondergrond.
Ik zorg voor acrylverf en kwasten. Daarmee kan je dan dekkend en verdund  schilderen.

Tai Chi met Rai Weijgerse : Eveneens is er de mogelijkheid om in de ochtend en/of avond, voor de vroege vogels eventueel al vóór het ontbijt, deel te nemen aan Tai Chi met Rai Weijgerse, voor velen onder jullie waarschijnlijk een bekende. Dit eveneens in overleg, afhankelijk van belangstelling.

Voor zowel zingen als Tai Chi geldt: dit kan ter plaatse besloten worden dus opgave vooraf is niet nodig. Voor schilderen ook niet perse maar heeft wel de voorkeur i.v.m. aanschaf schilder-benodigdheden. Twijfel je? Tip: neem dan voor de zekerheid een aquarelbloc mee.


Opzet van het week programma

Aankomst: zaterdagmiddag/-avond, vertrek zaterdagochtend. Zondag is er tijd om te landen.

De tijdsindeling van maandag tot en met vrijdag ziet er als volgt uit:

  • De ochtend is vrij te besteden. In overleg zingen, schilderen, Tai Chi.
  • 12:45 – 13:45 uur Lunch
  • 14:00 – 17:30 uur Suizen met Jan en Gertrude
  • 19:00 uur Diner
  • De avond is vrij te besteden. In overleg Tai Chi

Aanmelden

Aanmelden gaat via het aanmeldformulier op de site van Sablou.
Om verzekerd te zijn van een verblijfplek op Le Sablou is het van belang je tijdig op te geven, uiterlijk 20 juni.

Voor vragen over het verblijf of het programma, kijk op de website https://www.sablou.nl, of stuur een berichtje naar Joop: domaine@sablou.nl

Voor vragen over suizen of de cursus, stuur een berichtje naar Jan of de Stichting: https://www.janvandelden.org/stichting/


Over Sablou

Domaine du Sablou is een inspirerend, stil landgoed met een groot scala aan mooie plekken in de natuur waar rust en stilte “aan den lijve” ervaren kunnen worden. Er zijn diverse zalen, een kapel, een gezonde keuken, terras, park en 85 Ha bos. Er zijn diverse keuzemogelijkheden voor overnachting.

Sablou vind je in Fanlac (Dordogne). Zie voor algemene informatie: Domaine du Sablou. Voor een goede sfeerimpressie van het landgoed zie hun Facebook-pagina.

N.B. Op Domaine du Sablou is het hele jaar plek voor mensen die mee willen helpen. Als je interesse hebt, stuur een mail aan Stichting “Vrienden van Sablou”: domaine@sablou.fr.

Aanmelden

Contact: Joop

domaine@sablou.fr

sablou.nl

Brochure: -
Locatie: Domaine Sablou
Adres: Le Sablou, 24290 Fanlac
Kaart wordt geladen...