Skip to main content

Aan het boek ‘De kleuren van Zijn’ van Anne Vogy heeft Jan een belangrijke inhoudelijke bijdrage geleverd. In het boek zijn verschillende brieven opgenomen die Jan en Anne aan elkaar schreven. 

Boekintroductie

Anne groeit op in een gezin met vader, moeder en broertje Tim. Onbewust van de impact die het gecompliceerde huwelijk van haar ouders op haar heeft, worstelt zij heimelijk met de wereld om zich heen.

Op jonge leeftijd verlaat Anne haar ouderlijk huis en zwerft zij met rugzak en gitaar door Europa. Tijdens deze reis vindt de overgang naar volwassenheid plaats. Een volwassenheid die echter niet kan rijpen voordat zij zich bewust wordt van de demonen uit haar verleden. Terug in Nederland loopt de innerlijke spanning zo hoog op dat zij telkens ongewild haar relaties vernietigt, en ook bijna zichzelf. De manier waarop zij zich van zichzelf wil ontdoen is echter niet de weg die gevolgd mag worden.

Het web waar Anne in verstrikt lijkt te zijn wordt op een verrassende manier ontrafeld als zij onverwachts in contact komt met meneer Jan, een leraar uit de traditie van de Advaita Vedanta.

De kleuren van Zijn is een autobiografisch verslag waarin de dialoog tussen meneer Jan en Anne als een rode (lei)draad door het verhaal loopt.

‘Open, transparant en een emotioneel indrukwekkend relaas. Realistisch en invoelbaar. Heel erg de moeite waard om te lezen.’
– Paul Soons, universitair hoofddocent psychologie – UvT

Auteur: Anne Vogy
M.m.v.: Rob Sondaar
Pagina’s: 401
Verschenen: 2010
Druk: 1

ISBN10: 9085706165
ISBN13
: 9789085706168

Online bestellen

< Artikelenoverzicht